Artboard 1 icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up icon_siteswitcher

faglige selskaber

Er evidens altid det bedste?

Fagligt selskab om mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i boenheder sætter evidens og virksomme metoder til debat i ny podcast.

 • Introduktion

  De har navne som KRAP, FIT eller ACT. Pædagogiske metoder og koncepter og begreber som evidens og Lovende Praksis breder sig på socialpædagogiske botilbud. De fleste af os er enige om, at vi skal bruge skattekronerne på det, der virker.

  Men virker en metode altid, hvis der er evidens for den? Får borgerne altid den bedste indsats, når vi arbejder efter pædagogiske koncepter? Eller svækker metoder og systemer ligefrem socialpædagogens faglige dømmekraft?

  Det diskuterer vi i denne podcast, som du kan downloade her på siden.

 • Deltagere

  Anders Petersen, lektor i sociologi ved Aalborg Universitet og forfatter til flere bøger, blandt andre Præstationssamfundet og Diagnoser (sammen med Svend Brinkmann).

  Didde Cramer Jensen, socialforsker ved VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og medforfatter til SFI og Socialstyrelsens pjece Lovende praksis på det specialiserede socialområde.

  Hans Jørgen Jacobsen, pædagogisk konsulent i Aalborg Kommune, rådgiver ved VISO og medlem af Koordinationsgruppen for fagligt selskab om mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser i boenheder.

  Vært: Bille Sterll, journalist hos 'Journalistik med mere'

 • Podcast om evidensbaserede metoder