Artboard 1 icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up icon_siteswitcher

faglige selskaber

Selskabets faglige profil

Medlemmerne af dette selskab arbejder med mennesker, der er udsatte, dvs. er på vej, eller allerede er i en meget ustabil livssituation. Det vil ofte være mennesker, der er i, eller på vej i hjemløshed, har rusmiddelafhængighed eller har behov for ophold på krisecenter. Målgruppen for de socialpædagogiske indsatser er kendetegnet ved at have en dobbeltdiagnose fx en sindslidelse og rusmiddelafhængighed. Oveni kan de være uden forsørgelsesgrundlag og dermed hjemløse eller erhverve sig ved prostitution.

En gruppe af medlemmerne er særligt ansat til i indsatser overfor brugere og misbrugere af stoffer og alkohol. Desuden er der også mennesker med andre typer af afhængighed fx ludomani. Pårørende til mennesker med afhængighed er ofte en del af den socialpædagogiske indsat. Det juridiske grundlag for arbejdet ligger ofte indenfor området af § 85, § 101, § 109 og § 110.