Artboard 1 icon_burger icon_checkmark icon_checkmark_red icon_cross icon_down icon_download icon_edit icon_exclamationbox icon_eye icon_facebook icon_linkedin icon_instagram icon_facebook icon_heart icon_home icon_house icon_lock icon_magnify icon_papers icon_prize icon_quote icon_star icon_studerende icon_trio icon_twitter icon_up icon_siteswitcher

faglige selskaber

Udgivelser

Vi har samlet en række relevante udgivelser, der dækker området sindslidelser og personlighedsforstyrrelser.

 • Med afsæt i borgernes drømme

  Skovlyset i Herning har gennem de senere år arbejdet intensivt med sundhedsfremme for de psykisk syge beboere og brugere, og i dag er forebyggelse og sundhed en indarbejdet del af Skovlysets kultur. Men træerne vokser ikke ind himlen.

  Læs artiklen

 • Det er noget vi gør sammen

  Flere grøntsager, træning og åndedrætsøvelser – det har været redskaber og resultater af to projekter på Stranden, et københavnsk bosted for psykisk sårbare unge. I det andet projekt deltog hele bostedet, både ansatte og unge, for nu skal sund livsstil være en del af bostedets virksomhedsprofil.

  Læs artikel

 • På psykens skrå brædder

  I et teaterprojekts trygge rammer har 16 socialpædagogstuderende mødt mennesker og udfordringer, som de vil møde igen, når de er færdiguddannede. De har også mødt hinanden. Og sig selv.

  Læs artiklen

 • Organisering af indsatsen overfor for socialt udsatte og sindslidende borgere

  Tovholder, koordinering af indsats, inklusion på arbejdsmarkedet
  SL har udarbejdet denne pjece, som 1 ud af fem. Den skal ses som inspirationsmateriale for kommunerne.
  Som TR, kredskontor, medlem etc kan du uddele den til leder, kommunalchefer etc. Ta en snak med kredsen om, hvordan denne pjece kan bruges, idet hver kreds selv beslutter, hvordan man vil arbejde med den.

  Hent
 • Sådan forebygger de vold på Lindevang

  Klare aftaler, faste procedurer og opmærksomhed på risikoen i tide. Rettidig omhu kan man kalde det. Det høje beredskab forebygger og skaber tryghed.

  Læs artiklen

 • Lov om anvendelse af tvang i psykiatrien

  Socialpædagogernes høringssvar til forslag om ændring af lov om anvendelse af tvang i psykiatrien

  Hent
 • Pædagogik i socialpsykiatrien

  Ti bud på socialpædagogisk arbejde med mennesker med sindslidelser: I artikelsamlingen præsenteres forskellige bud på socialpædagogik i psykiatrien, blandt andet kan man læse om hvordan socialpædagogiske tilgange kan være med til at løse udfordringer i psykiatrien.

  Hent
 • Lev livet med det dobbelte kram

  Der findes to sæt KRAM-faktorer: et Helbreds-KRAM og Det mentale sundheds-KRAM. Tilsammen udgør de et yderst stærkt og veldokumenteret fundament for oplevelsen af trivsel og sundhed i livet, hvor også beskyttende faktorer som håb og optimisme er betydningsfulde elementer. Forskellen mellem det fysiske helbred og den mentale sundhed betyder f.eks., at man kan være fysisk syg og mental sund på én og samme gang.

  Hent
 • Når diagnoser og institutionelle identiteter skygger for mennesker

  Aldrig før har der været så mange mennesker, der rammes af stress og psykiske lidelser, men hvad sker der, når mennesket med diagnosen møder systemet?

  Hent